Küresel şeker piyasası hızla değişiyor ve endüstrinin uyum sağlaması biraz zaman alacak. Bu arada tüketiciler mağazada daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalacak. Şeker Fiyatları 6 Yılın En Yüksek Seviyesine Yükseldi. Küresel şeker piyasası hızla değişiyor ve endüstrinin uyum sağlaması biraz zaman alacak. Bu arada tüketiciler mağazada daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalacak. Şeker fiyatları son altı yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bunun nedeni, daha fazla ülkenin şeker kamışı ekmesinin neden olduğu küresel şeker kıtlığıdır. Geçmişte pancar ve mısır gibi çeşitli kaynaklardan şeker üretilirdi ancak iklim değişikliği nedeniyle bu artık mümkün değil. Bu da şeker fiyatlarının yükselmesine ve şekere olan talebin artmasına neden oldu. Küresel şeker arzı talebi karşılamak için yeterli değil, bu da tüketicilerin en sevdikleri tatlandırıcı için daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacakları anlamına geliyor. Şeker fiyatları 6 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu, Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşının bir sonucudur.

Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşı nedeniyle şeker fiyatları son altı yılın en yüksek seviyesine çıktı. Şeker fiyatlarındaki artış, Amerika’nın en önemli mahsullerinden biri olan şeker kamışı üretimindeki düşüşe bağlandı. Ortalama bir Amerikalı her gün yaklaşık 22 çay kaşığı şeker tüketiyor, 2 çay kaşığı doğal kaynaklardan ve 18 çay kaşığı kurabiye, kek, mısır gevreği gibi işlenmiş gıdalardan geliyor. Şeker fiyatları son altı yılın en yüksek noktasına çıktı. Bunun nedeni, hammadde kıtlığı ve üreticilerin yüksek talebidir.Şekere olan talep arttıkça hammadde sıkıntısı yaşanıyor. Arzda bir değişiklik olmadığı sürece fiyatın yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Şekere olan yüksek talep, doğal şekerlerden daha ucuz, ancak daha fazla kalori ve daha az besin içeren sentetik alternatiflerin üretiminde de artışa yol açmıştır. Şeker fiyatları son bir yılda yüzde 10’un üzerinde arttı. Bu, Çin ve Hindistan gibi ülkelerden gelen şeker talebindeki artışa bağlanıyor. Artan taleple birlikte şeker fiyatı da son altı yılın en yüksek seviyelerine çıktı. Bu, uzun yıllardır devam eden küresel bir tarım krizinin bir sonucudur.

Şeker fiyatlarının artmasıyla birlikte birçok firma şeker tüketimini kısmanın yollarını arıyor. Beyaz şekerden esmer şekere geçiş trendi var. Şeker Fiyatları 6 Yılın En Yüksek Seviyesine YükseldiŞeker fiyatı 6 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bunun nedeni, daha sıcak bir iklimin etkisiyle artan şeker talebidir. Şeker fiyatları geçen yıla göre yüzde 40 arttı.2016 yılında Dünya Sağlık Örgütü, aşırı şeker tüketiminin obeziteye ve diyabet ve kalp hastalığı gibi diğer sağlık sorunlarına yol açabileceğini açıkladı. Bu, birçok ülkenin şekerli içecekleri vergilendirmeyi veya tamamen yasaklamayı düşünmesinin nedenlerinden biridir. Şeker, yüzyıllardır küresel gıda endüstrisinin önemli bir parçası olmuştur. Şeker fiyatları 2013’ten beri artıyor ve en son artış 2018’de.

Şeker fiyatının talep ve arz sıkıntısı nedeniyle artmaya devam etmesi bekleniyor. Artan fiyatların, özellikle ürünlerinin bir bileşeni olarak şekere büyük ölçüde güvenen bölgelerde, dünya çapındaki işletmeler üzerinde önemli bir etkisi olacaktır. Sonuç olarak, daha pahalı hale geldikçe şekere alternatif arayan daha fazla şirket görmeyi bekleyebiliriz. Şeker fiyatı son altı yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bunun nedeni Hindistan’daki şeker kamışı kıtlığıdır.

Hindistan ve Brezilya’da şeker kamışı kıtlığı nedeniyle şeker fiyatı geçen yıldan bu yana %50’den fazla arttı.Sonuç olarak, şekerleme ve alkolsüz içeceklerin maliyeti yaklaşık %10 artacaktır.Şeker fiyatları son altı yılın en yüksek seviyesine çıktı. Şeker fiyatı geçen yıla göre yüzde üç arttı ve 2018’in başından bu yana yaklaşık yüzde 25 arttı. Bunun başlıca nedeni, aşağıdaki faktörlerin birleşiminden kaynaklanan şeker üretim maliyetlerinin artmasıdır.